Home
Twitter

Kunstgras wiki

Soorten kunstgras

In onze kunstgras-webshop zijn verschillende soorten kunstgras te koop. Naast de natuurlijk ogende grasgroene kleuren, verkopen we gekleurde varianten. Juist met een andere kleur kunstgras is een verfrissende ‘look’ te creëren. Verder speelt de vulling een rol bij de diverse soorten. Bij eigenschappen kunstgras is meer te lezen over de kenmerken van kunstgras. Soorten die wij verkopen zijn:

- Met zand en/of rubber gevuld kunstgras
- Niet gevuld gras (non-fill)
- Gekleurd kunstgras

De prijzen variëren van € 17,00 tot € 45,00 per m2

Eigenschappen kunstgras

Hoe kunt u bepalen welke soort kunstgras voor u geschikt is? Er zijn zoveel verschillende soorten, hoe kiest u de juiste soort? Kenmerken als poolhoogte, deling en poolgewicht zijn factoren die per soort verschillen.

Kunstgras verschilt in:
- Poolhoogte. Oftewel de hoogte van de grasspriet. Hoogtes variëren van 10 mm tot 60 mm of 70 mm bij voetbal- en rugbyvelden.
- Micron. De dikte van de grasspriet.
- Dtex. Dit heeft te maken met het gewicht van het garen per 10.000 meter. Hoe hoger het getal, hoe dikker en zwaarder het garen is.
- Deling. Het aantal steken per 10 centimeter bepaalt de deling. Hoe meer steken , hoe dichter de mat en hoe zwaarder het poolgewicht zal zijn.
- Poolgewicht. Dit geeft aan hoeveel materiaal er is verwerkt in het kunstgras. Het wordt gemeten per vierkante meter.

De ondergrond soort en een eventuele schokdempende onderlaag zijn naast bovengenoemde punten, ook van invloed op de prijs en de kwaliteit van kunstgras.

Voordelen kunstgras

Omdat kunstgras op allerlei manieren en voor diverse doeleinden toe te passen is, heeft het veel voordelen. We sommen ze nog even voor u op:

- Kunstgras heeft een natuurlijke frisse groene uitstraling
- Kunstgras is duurzaam: het gaat jarenlang mee
- Het heeft weinig onderhoud nodig
- Mest- en water kunnen bespaard worden
- Kunstgras is milieuvriendelijk
- Het is veilig en zacht.

Een ander belangrijk voordeel is dat kunstgras op plekken gelegd kan worden waar natuurlijk gras niet goed groeit. Denk daarbij aan schaduwrijke plaatsen. Ook is kunstgras zeer goed toe te passen op balkons of dakterrassen.

Nadelen kunstgras

Sommige mensen geven aan dat ze de grasgeur van een pas gemaaid gazon toch wel missen als er een kunstgrasmat in hun tuin ligt. Het is aan u hoeveel waarde u daaraan hecht.
Kunstgras is gevoelig voor sneeuw en vorst. De grasmat kan dan beter niet betreden worden.
Dit zijn zo enkele nadelen die genoemd moeten worden. De technologische ontwikkelingen op kunstgrasgebied staan echter niet stil. Laat u uitgebreid voorlichten voor u een keuze maakt.

Kunstgras hockey

Kunstgras wordt al jaren bij allerlei sportvelden toegepast. Ook hockeyvelden worden steeds vaker van een kunstgrasmat voorzien. De voordelen van kunstgras voor een hockeyveld zijn:

- spelers kunnen de bal makkelijker onder controle houden
- de bal kan een hogere snelheid krijgen
- het spel wordt aantrekkelijker om naar te kijken doordat een hoog tempo mogelijk is.

Er zijn verschillende soorten kunstgras toe te passen op een hockeyveld. Namelijk:

- een zandgevuld hockeyveld
- een hockeyveld met zanddressing (semiwater)
- een waterveld

Wat zijn de verschillen?

Een zandgevuld hockeyveld heeft enkele voordelen ten opzichte van een waterveld. Zo is er bij de eerste variant sprake van een zeer open structuur. De kunstgrasvezels blijven rechtop staan dankzij het zand. Dit soort kunstgras wordt door scholen en gemeentes vaak toegepast omdat deze multifunctioneel is. De kunstgrasmat is voor meerdere doeleinden te gebruiken. Bijvoorbeeld ook voor voetbal en andere balspelen.

Bij een hockeyveld met zanddressing (semiwater) wordt de kunstgrasmat voor een deel gevuld met zand. Dit zand zorgt ervoor dat de grassprietjes rechtop blijven staan. De poolhoogte is wel wat lager dan bij een zandgevuld hockeyveld. Voordat het veld bespeeld wordt, wordt de grasmat besproeid zodat deze van vergelijkbare hoge kwaliteit is als een waterveld. De balsnelheid wordt dan hoger.

Watervelden zijn weliswaar duurder, maar ze zijn van een zeer hoge kwaliteit en hebben geen zandvulling. De bal kan zonder stuiteren op een gecontroleerde manier over het veld rollen. De spelers kunnen hun hockeystick makkelijk onder bal krijgen omdat de grassprietjes soepel bewegen. Het spel kan zeer snel en professioneel gespeeld worden. Watervelden veroorzaken over het algemeen minder blessures van de zandgevulde velden.


© 2019 GardenGrass Kunstgras

Realisatie: Sybit - Software op Maat