Home
Twitter

Kunstgras prijzen

Kunstgras prijzen worden bepaald door de volgende punten:
- de mate van dichtheid van de grasmat
- de poolhoogte van de grassprietjes
- de soort grondstoffen die gebruikt zijn
- de soort ondergrond die toegepast moet worden.

Onze experts helpen u graag met het bepalen aan welke eisen uw nieuwe grasmat moet voldoen zodat vervolgens berekend kan worden wat de eventuele kunstgras prijzen zullen zijn. Neem dus contact op en laat u inlichten over de vele mogelijkheden!

Prijs kunstgras

Zoals gezegd is kunstgras te koop in diverse variaties. Om de vierkante meter prijs te kunnen bepalen, is het allereerst van belang waar het kunstgras toegepast gaat worden en welke eisen u eraan stelt. Gaat de grasmat intensief gebruikt worden, of is deze meer bedoeld voor het aankleden van uw tuin? Kunstgras is bij de meeste leveranciers verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Goedkope, middelmatige en de duurdere soorten.

De goedkoopste variant heeft een lage poolhoogte (= korte sprieten) en wijkt behoorlijk af van natuurgras. Het lijkt er duidelijk minder op. Het voordeel van de goedkope soort is dat dit kunstgras in veel gevallen niet snel slijt. Deze grasmat kan wel wat hebben en kan intensief gebruikt worden. Om die reden, wordt wel gekozen voor de goedkope variant, die kunstgras prijzen liggen rond de EUR 5,00 per vierkante meteris.

De soorten uit het midden- en hogere segment zien er natuurlijker uit. Er wordt ander materiaal toegepast dat zorgt voor verschillende hoogtes, kleuren en vormen. De grasmat heeft een hogere mate van dichtheid, is steviger en voelt over het algemeen zachter aan. De hoeveelheid gebruikte vezels bepaalt de hoogte van de prijs. Bij topkwaliteiten kunstgras worden soms zes verschillende vezels toegepast. Kunstgras prijzen van de duurdere soorten komen uit op ongeveer EUR 40,00 of meer per vierkante meter.

Als u een kunstgrasmat wilt gaan aanleggen, dient u ook rekening te houden met accessoires die nodig zijn om de mat optimaal te krijgen. Voorbeelden zijn: zand, een drukverdeeldoek, lijm en eventueel een valdemping.

Het is raadzaam om eerst een aantal stalen te bekijken voordat u een soort kunstgras kiest!


© 2019 GardenGrass Kunstgras

Realisatie: Sybit - Software op Maat