Home
Twitter

Kunstgras in de tuin

Kunstgras van GardenGrass is heel goed toe te passen in uw eigen tuin. Het ziet eruit en voelt aan als perfect onderhouden natuurgras. Het gehele jaar door en zelfs als het zeer koud is. Er zijn steeds meer huiseigenaren die kiezen voor kunstgras in hun tuin. Bent u veel op reis of is tuinieren niet echt uw hobby? Dan is het zeker aan te bevelen!

Een kunstgrasgazon is nagenoeg onderhoudsvrij. U hoeft niet meer te maaien, verticuteren, sproeien en bemesten. Ook zult u geen mos in uw kunstgrasmat tegenkomen. Als u een product met een extra natuurlijke uistraling wilt, dan kunt u ervoor kiezen om een product te nemen met een ingeweven kroesvezel waardoor er een natuurlijke ‘mos look’ ontstaat in uw gras. Informeer naar de vele mogelijkheden!

Gras en kunstgras

Kunstgras van een goede kwaliteit heeft een bijna net zo’n natuurlijke uitstraling als een gazon van echt gras. Alleen de grasgeur zal ontbreken. Echt gras heeft elk seizoen een andere kleur. In de zomer kan het sterk verkleuren door de felle zon en in de winter is het meestal minder groen dan bijvoorbeeld in de lente. De winterse vrieskou of de felle zomerzon kunnen het product niet aantasten. Wel moet in de koude maanden rekening gehouden worden met de belasting van de grasmat. Het voordeel is dus dat de groene sprietjes het hele jaar door fris groen blijven. En door de hoge UV-bestendigheid kan het jarenlang mee.

De voordelen van kunstgras zijn:
- een frisse groene uitstraling
- toepasbaar in allerlei vormen
- toepasbaar op allerlei ondergrondsoorten
- duurzaam: kunstgras gaat jaren mee
- weinig onderhoud
- mest- en waterbesparing
- milieuvriendelijk
- veilig en zacht

Kunstgras tuin toepassingen

In elke tuin zijn plaatsen te vinden waar nauwelijks gras kan groeien. Denk bijvoorbeeld aan zeer schaduwrijke plekken. Ook rondom een zwembad heeft een natuurlijke grasmat nogal te lijden van het chloor. Kunstgras is op deze plaatsten juist goed toe te passen en het kan bovendien in elke gewenste vorm gelegd worden. Cirkels, vierkanten of lange stroken: het kan allemaal.

En wat te denken van uw balkon of dakterras? Ook daarop kan kunstgras zeer goed toegepast worden. Bij het aanleggen is het wel van belang om te letten op de waterafvoer. De experts helpen u graag om uw tuin van een frisse groene grasmat te voorzien.

Kunstgras in de tuin heeft veel voordelen voor kinderen. Het is zeer veilig, voelt lekker zacht aan en na het spelen in het gras hebben ze geen groene vlekken in hun kleren. Ook van hooikoorts die door gras wordt veroorzaakt, zult u geen last meer hebben.

Een ongelukje van uw huisdier is zo weggehaald. Het gras zal er niet door verkleuren. Spoel het voor uw eigen hygiëne wel even na met water.

Kunstgras tuin prijzen

Een aantal factoren bepalen de prijs van kunstgras. Zo is het van belang welke materialen en welke vulling worden gebruikt. En kiest u bijvoorbeeld voor zachte vezels en wat is de dichtheid ervan? Het is afhankelijk van de ondergrond welke vulling gebruikt moet worden. Bijvoorbeeld zand of helemaal geen infill. En of nog een waterafvoersysteem aangelegd moet worden. De producten zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Voor elk wat wils! De laagste prijzen komen uit op ongeveer EUR 10,00 per vierkante meter. Maar zoals u begrijpt, is het echt maatwerk dat geleverd wordt.

Kunstgras tuin aanleggen

Het is te doen. Zelf uw nieuwe kunstgrasgazon aanleggen. Er zijn op internet handleidingen te vinden voor het aanleggen van kunstgras. Als er echter sprake is van aparte vormen of het toepassen van een afvoersysteem voor water, dan kunt u het werk beter uit handen geven aan de experts. Lees meer informatie op deze pagina: Kunstgras leggen


© 2019 GardenGrass Kunstgras

Realisatie: Sybit - Software op Maat