Home
Twitter

Kwaliteit GardenGrass

Kwaliteitsnormen

De Garden Grass producten ondergaan strenge tests in laboratoria zodat we een superieur product kunnen leveren aan onze klanten. Kunstgras heeft verschillende belangrijke eigenschappen die een invloed hebben op veiligheid, duurzaamheid en prestaties. Het testproces omvat het meten van schokabsorptie, duurzaamheid, reactie en rekbaarheid. Schokabsorptie wordt getest om te garanderen dat het kunstgras geschikt is voor toepassingen als tuinen en speelplaatsen op school waar veiligheid een vereiste is. Duurzaamheid meet de levensverwachting van het kunstgras.

Kunstgras: onderzoek en ontwikkeling

Kwaliteitstests geven ons het vertrouwen dat onze producten voldoen aan al uw eisen en dat we een superieur kunstgrasproduct leveren. Om onze normen verder te verbeteren, worden de labresultaten ook gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling. Het assortiment Garden Grass producten bestaat daarom uit de meest kwalitatieve kunstgras soorten die verkrijbaar zijn.

Schok absorptie

Valdempende lagen moeten energie absorberen of doen verdwijnen; zoals ondergronden voor speelplaatsen of sportvelden. Om de schokabsorberende eigenschappen van kunstgras (met een valdempende laag) te bepalen, meet de versnellingsmeter de versnelling bij vrije val in m/s² (meter per seconde in het kwadraat). De versnellingsmeter werkt als een gedempte massa op een veer. Wanneer de versnellingsmeter wordt onderworpen aan een externe kracht, zoals de zwaartekracht, wordt de massa verplaatst tot de externe kracht in evenwicht wordt gebracht door de veerkracht. De verplaatsing wordt omgezet in versnelling.

Duurzaamheid

GardenGrass is een 100% Nederlands product van GreenFields uit Genemuiden, toonaangevend fabrikant van kunstgrasvelden voor sport en heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling, installatie en onderhoud van kunstgras systemen. Op het gebied van hoogwaardige producten zijn we ongeëvenaard in de kunstgras industrie. In de sportwereld kan natuurgras slechts als kwalitatieve oppervlakte gebruikt worden tot maximum 300 uren per jaar. Als een sportveld meer dan 300 uur per jaar wordt gebruikt, zal dat resulteren in kale plekken op het veld. Met speciale appartuur kunnen we instensief gebruik nabootsen, wat ons in staat stelt te bepalen hoeveel uren het kunstgras het uithoudt.

Hoewel intensieve duurzaamheidstesten vooral gericht zijn op kunstgras voor sport, profiteert u daar ook van.


© 2019 GardenGrass Kunstgras

Realisatie: Sybit - Software op Maat