Home
Twitter

Speeltuinen

Een speelplaats of speeltuin moet veilig zijn. Kinderen moeten daar op kunnen vertrouwen, zodat zij zich durven overgeven aan spellen en toestellen. Ouders en verzorgers moeten daar op kunnen vertrouwen, zodat zij hun kinderen met een gerust hart buiten de deur kunnen laten spelen. Kunstgras als ondergrond voorkomt niet dat kinderen vallen of zich blesseren, maar verzacht het vallen aanzienlijk; zeker in vergelijking met harde ondergronden als steen en beton. GardenGrass biedt maximale bescherming.

Niet alleen is het kunstgras gemaakt van kwalitatief hoogwaardige TenCate vezels met een hoge ‘aaibaarheidsfactor’, de producten van GardenGrass zijn ook nog eens uitgebreid getest op hun valveiligheid. Zo levert de combinatie met de Safety Shockpad – een valdempende onderlaag – een hoge HIC-waarde* op. Die waarde maakt GardenGrass officieel geschikt als ondergrond op speelplekken met valhoogtes tot 3 meter.

De Safety Shockpad (de valdempende onderlaag) is geproduceerd uit een hoogwaardig rubber en bevat geen grondstoffen die schadelijk zijn voor kinderen of het milieu. Uiteraard zijn onze valdempende oplossingen gecertificeerd volgens NEN-EN 1177:2008. GardenGrass kunstgras  is uitgevoerd met een stevige maar zachte vezel op een waterdoorlatende ondergrond. Daarnaast is het in combinatie met een valdempende onderlaag ook nog veilig.

De grootte maakt niet uit, we hebben al kunstgras geïnstalleerd in crèches en scholen op een oppervlakte van meer dan 3000 m², maar ook in de tuin van kleine kinderdagverblijven. We werken graag samen met scholen om een klein sportveld, tuin of speelruimte aan te leggen, en dat binnen het schoolbudget.

* HIC staat voor Head Injury Criteria. De HIC-test staat beschreven in de Europese normen voor bodemmaterialen: NEN-EN 1177:2008.


© 2019 GardenGrass Kunstgras

Realisatie: Sybit - Software op Maat