Home
Twitter

Veelgestelde vragen

Hieronder een opsomming van de meest gestelde vragen omtrent kunstgras, indien uw vraag er niet tussen staat neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Is GardenGrass® kunstgras veilig voor kinderen?

GardenGrass® kunstgras is zeer geschikt voor spelende kinderen omdat het lekker zacht is en na een regenbui is het gelijk weer droog. Alle materialen die gebruikt worden bij onze producten zijn uitvoerig getest op brandveiligheid en milieuvriendelijkheid en of ze geschikt zijn als veilige speelplek voor kinderen . Wanneer u ook kiest voor onze valdempende onderlagen wordt GardenGrass ook zeer geschikt om te plaatsen onder schommels of speeltoestellen. Kinderen zullen zelfs veiliger spelen op deze ondergrond in vergelijking met natuurgras.

Ik heb last van mollen, is dat opgelost met kunstgras?

Aan de onderkant van het kunstgras wordt in het productieproces een sterke backing aangebracht en hierdoor hebben mollen geen kans. Daarnaast is er door kunstgras te installeren een gebrek aan wortels en wormen waardoor mollen kunstgras mijden.

Kan er onkruid groeien in het kunstgras?

Door de dikte van de mat in combinatie met de backing is het vrijwel onmogelijk voor onkruid om van onder uit te groeien. Echter heeft men een zangevuld systeem bestaat de mogelijkheid dat zaadjes op de mat waaien en in het zand ontkiemen, maar zijn eenvoudig te verwijderen of zullen in de zomer snel verdrogen.

Waarom lijkt GardenGrass zo op natuurgras?

Moeder natuur was de inspiratiebron bij de ontwikkeling van kunstgras. Deze inspiratiebron, in combinatie met 30 jaar kunstgras ervaring, heeft ons er toe gezet om de best mogelijke componenten te integreren. Het resultaat is GardenGrass! Vooral de soorten met langere vezels zijn nauwelijks van echt te onderscheiden.

Behoudt GardenGrass® haar onspronkelijke kleur?

Onze producten worden uitvoerig getest op duurzaamheid en kleurechtheid. Door gebruik te maken van hoogwaardige grondstoffen zijn de vezels (individuele gras sprieten) dusdanig samengesteld dat u kunt vertrouwen op een kleurbehoud van 10 jaar.

Wat moet ik doen om mijn kunstgras te onderhouden?

Naast het regelmatig opborstelen van stukken die intensief worden gebruikt  kunt u middels een bladblazer of bezem eenvoudig vuil en bladeren verwijderen. Wanneer u een gevuld systeem heeft moet u oppassen dat er niet teveel infill-materiaal meegezogen wordt.

Blijven de vezels van het kunstgras overeind staan?

Als het gras intensief wordt gebruikt kunnen de vezels platgetrapt worden. Borstel tegen de vezelrichting in om het gras weer mooi overeind te laten staan. In vergelijking met grasmaaien kost dit erg weinig tijd. Het gebruik van een onderlaag beschermd de vezels en zorgt er ook voor dat de vezels hun veerkracht behouden.

Hoe kan ik GardenGrass® schoon maken?

Het gras kan eenvoudig schoongemaakt worden met een bladblazer of een (gazon-) hark. Stalen harken zijn niet geschikt, want die kunnen de vezels beschadigen. Als er frisdrank op het kunstgras wordt gemorst, kan dit eenvoudig worden weggespoeld met water. Kauwgom en soortgelijk afval kan handmatig worden verwijderd. Leg wat ijs op de kauwgom als het vast zit. Gebruik nooit oplosmiddelen! Warm water en groene zeep kunnen ook worden gebruikt bij de schoonmaak van uw kunstgras.

Wat te doen als er een sigaret of een ander brandend voorwerp valt op het kunstgras?

Sigaretten en andere brandende voorwerpen zullen een brandplek achterlaten op het kunstgras. Het gras zal geen vlam vatten, hooguit zal het kleinschalig wegsmelten. Het is dus raadzaam om hier voorzichtig mee om te gaan. Uiteraard kan het beschadigde stuk kunstgras wel vervangen worden.

Kan GardenGrass® gesneden worden naar elke specifieke vorm?

Ja, kunstgras van GardenGrass® kan eenvoudig worden gesneden in elk gewenst formaat of vorm. Omdat het materiaal zo flexibel is kun je een unieke sfeer creëren door te combineren met verschillende kleuren en vormen. Wel wordt geadviseerd om het kunstgras te laten installeren door een van de GardenGrass® dealers aangezien ervaring wenselijk is.


© 2019 GardenGrass Kunstgras

Realisatie: Sybit - Software op Maat